مهارت های آشپزی

آموزش دستور پخت و نکات آشپزی

مهارت های آشپزی

آموزش دستور پخت و نکات آشپزی

طرز تهیه خوراک لوبیا رژیمی و خوشمزه

این دستور العمل فوق العاده سریع، سالم و عالی است! بهترین ویژگی این غذا این است که با توجه به وجود حدود 6 گرم فیبر در لوبیا و برنج قهوه ای ، به شما کمک میکند تا شکمی صاف داشته باشید !!


مطالعه ای در سال2011 نشان داد که افزودن فیبر به رژیم غذایی ، به کاهش چربی شکمی کمک میکند. در واقع، محققان دریافتند که به ازای افزایش هر 10 گرم فیبر خورده شده در روز به مدت پنج سال ، چربی3.7٪ کاهش خواهد یافت.


لوبیا سیاه و برنج قهوه ای هر دو جزء سوپرفودهای کاهش وزن هستند، پخت این غذا فقط 10 دقیقه طول می کشد ، می توانید بعد از پخت آن رابسته بندی کنید و برای چند روز ناهار استفاده کنید !


خوراک لوبیا رژیمی


مواد لازم:

  • 2 فنجان برنج قهوه ای، از قبل تهیه شده و منجمد در صورت امکان
  • 350 گرم لوبیا سیاه پخته شده ، بدون نمک
  • 1 قاشق چایخوری پودر سیر
  • ¼ فنجان گشنیز تازه خرد شده
  • 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون


طرز تهیه:

برنج قهوه ای یخ زده و پخته شده را با روغن زیتون در یک قابلمه گرم کنید، لوبیای سیاه را همراه با سیر و نمک به برنج اضافه کنید و به آن حرارت بدهید.


اگر دوست داشتید این مخلوط را با گشنیز خرد شده مخلوط کنید و برروی میز سرو کنید و از آن لذت ببرید.


اطلاعات غذایی در هر وعده:

کالری : 210

سدیم : 250 میلی گرم

قندها : 0 گرم

کلسترول : 0 میلی گرم

چربی اشباع شده : 0.5 گرم

فیبر : 6 گرم

پروتئین : 7 گرم

کربوهیدرات : 34 گرم

طرز تهیه بیف استروگانف با گوشت گوساله خوشمزه و عالی

مواد لازم:

  • گوشت گوساله (به صورت باریک خرد شود)=450 گرم
  • روغن مایع= یک قاشق سوپ‌خوری
  • کره=25 گرم یا 2 قاشق سوپ‌خوری
  • پیاز بزرگ(به صورت خلالی خرد شود)=یک عدد
  • آرد گندم=یک قاشق سوپ‌خوری
  • رب گوجه‌فرنگی=یک قاشق چای‌خوری
  • سس خردل=یک قاشق چای‌خوری
  • آب لیموترش=یک قاشق چای‌خوری
  • خامه=دوسوم پیمانه
  • نمک و فلفل=به میزان لازم
  • جعفری خردشده =کمی برای تزئین
  • سیب‌زمینی=500 گرم

طرز تهیه:

تابه نچسبی آماده کرده و روغن را به‌همراه نیمی از کره در آن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا روغن داغ شده و کره نیز آب شود. حالا تکه‌های گوشت را به روغن اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه یا تا زمانی که گوشت‌ها تغییر رنگ پیدا کنند و متمایل به قهوه‌ای شوند روی شعله زیاد اجاق‌گاز حرارت دهید.


پس از آن، گوشت را به‌همراه روغن و‌ آب حاصل از پخت آن به ظرف دیگری منتقل کنید.


باقیمانده کره را در تابه ریخته و پیاز خردشده را در کره آب‌شده به مدت 10 دقیقه تفت دهید.آرد، رب گوجه‌فرنگی، سس خردل، آب لیموترش و خامه را به ترتیب به پیازداغ اضافه کرده و کمی حرارت دهید.


حالا گوشت‌های سرخ‌شده را به داخل تابه برگردانید و شعله را کم کنید و حرارت‌دادن را تا زمانی ادامه دهید که سس شروع به جوشیدن کند و حباب‌هایی روی آن ایجاد شود. در طول این مدت، مرتب مواد را هم بزنید. درضمن اضافه‌کردن نمک و فلفل را نیز برای طعم‌دارکردن غذا فراموش نکنید.


در پایان، سیب‌زمینی‌هایی را که به‌صورت خلالی خرد کرده بودید، در روغن سرخ کرده و پس از ریختن خوراک در بشقاب به‌همراه سیب‌زمینی و جعفری خردشده سرو کنید.

طرز تهیه واویشکا اصل گیلانی

واویشکا یکی از خوشمزه ترین غذا های گیلانی است که ریشه روسی دارد و پس از حمله روسیه به ایران در شمال کشور وارد ایران شد. این غذای محبوب بیشتر در رشت و صومه سرا طبخ می شود. واویشکا یکی نوع خوراک است که با گوشت چرخ کرده یا جگر تهیه می شود و تقریبا مشابه جغور و بغور است. این خوراک خوشمزه را می توانید به عنوان نهار یا شام همراه با نان و برنج میل کنید. تهیه این غذا بسیار آسان است می توانید به دلخواه یک تخم مرغ شسکته و روی واویشکا بگذارید. اگر برای تهیه غذا فرصت کافی ندارید پارسی دی به شما تهیه واویشکا را آموزش خواهد داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه واویشکا

  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • گوجه فرنگی ۴ عدد
  • آب لیمو یا آبغوره به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

مرحله اول : آماده سازی مواد

سیب زمینی ها را پوست بگیرید و مکعبی خرد کنید و داخل کمی آب گذاشته تا نشاسته آن خارج شود. گوجه فرنگی ها را شسته و خشک کنید و روی گوجه با کمک چاقو یک بعلاوه ایجاد کرده و بلانچ کنید. چند دقیقه در آب در حال جوش گذاشته و پوستش را بکنید و داخل غذاساز یا میکسر ریخته و خوب پوره کنید.

مرحله دوم : تفت دادن پیاز

پیاز را شسنه و نگینی ریز خرد کنید. داخل تابه کمی روغن ریخته و پیاز ها را اضافه کنید تفت داده تا کمی سبک و خوش رنگ شود سپس سیر ها را پوست بگیرید و رنده کرده و به پیازمون اضافه کنید تفت بدهید تا عطر سیر خارج شود.

مرحله سوم : اضافه کردن گوشت

وقتی پیاز و سیر تفت خوردند گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید در این حین نمک و فلفل سیاه و کمی زردچوبه را اضافه کنید وقتی گوشت تغییر رنگ داد پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و درب تابه را نیمه باز بگذارید تا آب گوجه کشیده شود.

مرحله چهارم : سرخ کردن سیب زمینی

سیب زمینی های مکعبی را آبکش کنید و داخل روغن داغ به همراه کمی نمک و زردچوبه سرخ کنید تا پخته و طلایی شود.

مرحله آخر

وقتی آب گوجه کشیده شد نوبت اضافه کردن چاشنی غذا می باشد آبغوره یا آبلیموه را اضافه کنید (گیلانی ها این غذا را کمی ترش درست می کنند پس میزان اضافه کردن چاشنی به ذائقه خودتان بستگی دارد) سپس واویشکا را در ظرف سرو ریخته و با سیب زمینی سرخ شده تزئین کنید به دلخواه یک تخم مرغ را پخته روی واویشکا بگذارید به همین راحتی غذای حوشمزه ما حاضر شد. نوش جان


نکات کلیدی در تهیه واویشکا

1. می توانید رب گوجه فرنگی بجای گوجه استفاده کنید.

2. گوجه ها را نگینی نیز می توانید به این غذا اضافه کنید.

3. رب انار ملس نیز می توانید کمی استفاده کنید.

4. زعفران و گلپر نیز طعم خوبی به غذا می دهد.

5. برای خوش عطر شدن واویشکا کمی دارچین در هنگام پخت گوشت اضافه کنید.

6. در بعضی مناطق جگر سفید چرخ کرده برای تهیه واویشکا استفاده می کنند که می توانید اضافه کنید.

طرز تهیه سوپ پیازچه با قارچ

سوپ پیازچه یکی از انواع سوپ های مجلسی و بسیار خوشمزه ایرانی است که علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد می تواند به عنوان یک سوپ مجلسی هم استفاده شود. می توانید در مهمانی ها خود به جای سوپ شیر و سوپ جو از این سوپ استفاده کنید.


مواد لازم برای ۴ نفر

  • پیازچه ۲۰۰ گرم
  • هویج ۲ عدد
  • شیر ۱ لیوان
  • قارچ ۱۵۰ گرم
  • آب مرغ ۱ لیوان
  • آبلیمو به اندازه کافی
  • جو پرک ۱ و نیم پیمانه
  • خامه ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی


طرز تهیه سوپ پیازچه

ابتدا در قابلمه ای آب مرغ را میریزیم و جو را همراه با ۴الی ۵لیوان آب به آن اضافه میکنیم و ابتدا حرارت را زیاد میکنیم تا مواد داخل قابلمه به جوش بیاید بعد حرارت را ملایم میکنیم تا جو خوب بپزد ، سپس هویچ ها را با پوست کن تمیز کرده و میشوییم و با رنده ،درشت رنده میکنیم و به مواد می افزاییم.


سپس قارچ ها را تمیز کرده و روی تخته خرد میکنیم(ریز یا درشت خرد کردن قارچ کاملا سلیقه ای است)و پیازچه را نیز خوب میشوییم و روی تخته ریز خرد کرده و با قارچ های خرد شده به سوپ اضافه میکنیم،


در این مرحله زمان خوبی است که نمک و فلفل و زردچوبه را نیز اضافه کنیم و اجازه دهیم تا با حرارت کم سوپ خوب بپزد و قوام بگیرد.شیر را از یخچال خارج میکنیم تا با دمای محیط سازگار شود و زمانی که به سوپ خواستیم اضافه کنید نبرد.


بین ۳۰ الی ۴۵ دقیقه بعد به سوپ سر بزنید اگر سوپ خوب پخته شده بود ، شیر را مرحله به مرحله به سوپ اضافه میکنیم به صورت متداوم هم میزنیم و پس از ۵ دقیقه بعد که به جوش آمد زیر قابلمه را خاموش میکنیم.


در آخر کمی از سوپ را در کاسه ای میریزیم و خامه را کم کم به آن اضافه میکنیم و با قاشق خوب هم میزنیم تا یکدست شوند سپس به سوپ اضافه میکنیم و خوب مواد را با هم مخلوط میکنیم تا سوپ یکدستی داشته باشیم و در ظرف مورد نظر سرو میکنیم و با کمی پیازچه سوپمون از نظری بصری نیز زیباتر میکنیم.نوش جان