مهارت های آشپزی

آموزش دستور پخت و نکات آشپزی

مهارت های آشپزی

آموزش دستور پخت و نکات آشپزی

طرز تهیه خورش به اصیل و خوشمزه و مجلسی با گوشت گوسفندی

Image result for خورش به


مواد لازم برای خورش به

  • گوشت خورشتی 250 گرم
  • به متوسط 2 عدد
  • پیاز 2 عدد
  • نمک، فلفل، زرد چوبه به میزان لازم
  • زعفران 3 قاشق غذا خوری
  • روغن به میزان لازم


دستور پخت خورش به مجلسی و خوشمزه

1. طرز تهیه خورش به

به ها را پوست کنده دانه های آن را خارج می کنیم و به شکل پر پر خرد می کنیم و در تابه با مقداری روغن و زعفران کمی تفت می دهیم.

 

2. آماده سازی پیاز

بعد از پوست گرفتن پیاز یک عدد از آن را رنده می کنیم. پیاز دوم را به شکل خلالی برش می دهیم و در روغن تفت می دهیم تا کاملا برشته و طلایی شود.

 

3. طرز تهیه خورشت به

پیاز رنده شده را داخل ظرف مناسبی ریخته و به همراه گوشت، فلفل، زردچوبه کاملا تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض شود حالا چوب دارچین و آب جوشیده را اضافه می کنیم طوری که روی سطح گوشت را بگیرد. و اجازه می دهیم تا پخت گوشت کامل شود.

 

4. جا انداختن خورشت به

پیاز خلالی سرخ شده را به همراه به سرخ شده و زعفران به خورش افزوده و اجازه می دهیم تا خورشت لعاب دار شود و به روغن بیوفتد (این مواد را در اواخر پخت به گوشت می افزاییم) و بعد از تکمیل پخت نمک و چاشنی غذا را اندازه کرده در کنار برنج ایرانی سرو می کنیم.


منبع: تکنیک های آشپزی

طرز تهیه فلافل خانگی؛ ساندویچ سالم و خوشمزه با سس مخصوص

Image result for فلافل


مواد لازم برای فلافل
  • نخود 150 گرم
  • پیاز 1 عدد
  • جعفری ساطوری شده 50 گرم
  • نمک، فلفل سیاه فلفل و قرمز، زردچوبه به میزان لازم
  • پودر گشنیز نصف قاشق چایخوری
  • پودر زیره نصف قاشق چایخوری
  • ادویه فلافل نصف قاشق چایخوری
  • حبه سیر 2
  • روغن سرخ کردنی به میزان لازم
مواد لازم برای سس مخصوص فلافل
  • پودر انبه 2 قاشق غذا خوری
  • رب گوجه 1 قاشق غذا خوری
  • سرکه سفید نصف پیمانه
  • نمک، فلفل قرمز، به میزان لازم

1. آماده سازی نخود
نخود را از 24 ساعت قبل از طبخ فلافل در آب خیس کرده و در این زمان چندین بار آب آن را عوض کنید تا نفخ نخود گرفته شود و نخود بافت نرمی پیدا کند.
2. آماده سازی مواد اولیه فلافل
سیر و پیاز را پوست گرفته به همراه نخود خیس شد، ادویه ها و جعفری دو بار از چرخ گوشت عبور می دهیم. هر چقدر بافت لطیف تری بدست آوریم فلافل بهتری خواهیم داشت پس در انجام این مرحله دقت کافی را به کار ببرید. مواد بدست آمده را به مدت 15 دقیقه ورز می دهیم توجه داشته باشید که این مواد باید انسجام کافی را داشته باشد نه خیلی شل و یا سفت باشد و برای انسجام بیشتر 1 ساعت در یخچال استراحت دهید.
3. طرز تهیه فلافل خانگی با نخود خام
داخل ظرف کوچکی که دیواره بلندی داشته باشد تا نیمه روغن ریخته روی حرارت می گذاریم و اجازه می دهیم تا روغن داغ شود. حالا با قالب فلافل زن که در دسترس همه قرار دارد آنها را قالب زده و داخل روغن قرار می دهیم با حرارت ملایم زمان طولانی بپزید تا مغز پخت شود. اگر قالب در دسترس نداشتید از مواد به اندازه یک گردو برداشته گرد کنید کمی فشار آورید تا سطح آن کمی صاف شود و در روغن سرخ کنید و در نهایت کنار گوجه، خیار شور، نان و سس انبه سرو کنید.

طرز تهیه خمیر پیتزا خانگی ترد و پفکی با روشی سریع و آسان

Image result for خمیر پیترا خانگی


مواد لازم برای خمیر پیتزا

  • آرد سفید 1 پیمانه
  • روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
  • شکر 1 قاشق مربا خوری
  • پودر خمیر مایه فوری 1 قاشق مربا خوری
  • نمک 1 قاشق مربا خوری
  • آب ولرم 1 پیمانه

 

طرز تهیه خمیر پیتزا خانگی


1. آماده سازی خمیر مایه
خمیر مایه را به همراه شکر داخل ظرفی ریخته یک سوم از آب را به آن افزوده و اجازه می دهیم تا خمیر مایه از شکر تغذیه کرده و حجیم شود. (دمای آب باید حدود 35 تا 40 درجه باشد طوری که وقتی دست را در آب فرو می برید گرما را حس می کنید ولی نمی سوزید)

2. طرز تهیه خمیر پیتزا خانگی ساده و خوشمزه
آرد و نمک را با هم مخلوط می کنیم و در صورت امکان 3 مرتبه الک می کنیم. حالا خمیر ما

طرز تهیه کیک هویج با گردو خوشمزه و پر طرفدار

کیک هویج از کیک هایی است که اگه مطابق دستور عمل پخته نشود، نتیجه کار جالب نخواهد بود. به دلیل وجود هویج امکان اینکه کیک حالت خمیری و چسبناک به خود بگیرد زیاد است. معمولا مرکز کیک هویج خمیری می شود و کیک به اندازه کافی پف نمی کند که این اتفاق جالبی نیست. بنابراین پیشنهاد می شود که حتما از دستور پیروی کنید و مواد رو کم یا زیاد نکنید. به خصوص مقدار هویج رنده شده را به هیچ وجه تغییر ندهید.

Image result for کیک هویج


مواد لازم برای تهیه کیک هویج

  • شکر: ۱ لیوان (۱۲۵ گرم)
  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • روغن مایع: نصف لیوان (۷۰ گرم)
  • شیر: ۱ لیوان (۱۲۵ گرم)
  • دارچین: ۱ قاشق مرباخوری
  • هویج رنده شده: ۱ لیوان
  • گردوی خرد شده (درشت): ۱ لیوان (۱۲۵ گرم)
  • آرد: ۲ لیوان (۲۵۰ گرم)
  • بیکبنگ پودر ۲ قاشق غذاخوری
  • وانیل نصف قاشق چایخوری

مراحل تهیه کیک هویج

ابتدا شکر و تخم مرغ در ظرفی مخلوط کرده و تا وقتی که پف کرده و سفید شوند هم بزنید. شیر و روغن مایع را همجنین اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم.

سپس آرد، بیکینگ پودر، وانیل و دارچین را اضافه کرده هم بزنید. بکینگ پودر زیاد نیست چون هویج و گردو هم هست که به پف کردن آن در جهت منفی تاثیرگذار هستند به همین خاطر ۲ قاشق استفاده می کنیم.


۱ لیوان هویج رنده شده و ۱ لیوان گردو را اضافه کرده خوب هم بزنید. (گردو رو باید با آرد مخلوط کنید و بعد از آن الک کنید.) با لیسک مواد رو به صورت دورانی با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.


مواد را داخل ظرف مورد نظر که با کره یا روغن کاملا چرب کرده اید بریزید. داخل فر که با دمای ۱۷۰ درجه از قبل گرم شده قرار دهید. پس از ۳۰ دقیقه وقتی پخت با خلال دندان چک کنید.

منبع: آشپزی با پونه

طرز تهیه کوفته برنجی خوشمزه و مخصوص به صورت مرحله به مرحله


پیشنهاد می شود کوفته برنجی را برای ناهار تهیه کنید چون این غذا نسبتا سنگین است و بهتر است برای شام مصرف نشود. به دلیل اینکه مواد اولیه برای تهیه کوفته برنجی دارای خواص و ویتامین های زیادی هستند، در نتیجه کوفته برنجی غذایی بسیار مقوی و پرخاصیت است.


کوفته برنجی خوشمزه و مجلسی دستور توسط مرجان - کوکپد


مواد لازم برای تهیه کوفته برنجی برای 8 نفر

  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • برنج ۲.۵ پیمانه
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • لپه ۴ قاشق غذاخوری
  • آرد نخودچی ۱ قاشق غذاخوری
  • شوید تازه و خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
  • تره تازه و خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
  • جعفری تازه و خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
  • گشنیز تازه و خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
  • نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
  • ترخون خشک ۱ قاشق غذاخوری
  • مرزه خشک ۱ قاشق غذاخوری
  • شنبلیله خشک ۱ قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی رنده شده ۳ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و روغن به میزان لازم
  • آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
  • آلو یا گوجه سبز برای داخل کوفته


طرز تهیه کوفته برنجی خوشمزه و مجلسی

مرحله ۱:

اولین مرحله خیساندن برنج و لپه از چند ساعت قبل است. پس از خیس خوردن، برنج و لپه را شسته و هر کدام را جداگانه داخل قابلمه با مقداری آب بریزید تا کامل بپزند. در صورت تمایل می توانید وقتی برنج به جوش آمد کمی از سبزی های تازه و کمی زردچوبه را به برنج در حال جوش اضافه کنید و کمی بعد برنج را آبکش کنید. به یاد داشته باشید تا آب برنج را دور نریزید چون در ادامه به آن نیاز خواهیم داشت.


مرحله ۲:

یکی از پیازها را رنده ریز می کنیم و آب پیاز را می گیریم و  سپس با گوشت، برنج پخته، لپه پخته، نمک، فلفل، زردچوبه و سبزی های تازه مخلوط کرده و در ادامه تخم مرغ و آرد نخودچی را هم اضافه کرده و حسابی و  ورز می دهیم تا مواد کاملا با هم مخلوط بشوند و بعد مواد را به ظرف می کوبیم تا مواد سفت و چسبناک بشوند. اکنون باید مواد کوفته  را داخل یخچال بگذارید تا کمی خنک شود.


مرحله ۳:

یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و سپس در تابه کمی روغن بریزید تا داغ شود و پیازهای خرد شده تفت بدهید تا طلایی شوند. درادامه رب گوجه فرنگی، باقی سبزی های تازه، نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و کمی مواد را تفت دهید. اکنون گوجه ها را که پوست گرفته و رنده کرده اید به همراه آب برنج به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید و مواد را به یک قابلمه بزرگ منتقل کنید و صبر کنید تا سس کوفته برنجی با حرارت ملایم بجوشد.


مرحله ۴:

به اندازه یک پرتقال از مواد کوفته برداشته و در کف دست پهن کنید و  یک آلو یا گوجه سبز در وسط آن قرار داده و مواد را ببندید و گرد کنید و در آب کوفته که درحال جوشیدن است به آرامی رها کنید. حدود نیم ساعت بعد، وقتی که آب کوفته برنجی کمی غلیظ شد غذا آماده است.